Jak se podává sushi

Každý by měl alespoň jednou za život ochutnat sushi. Tento lahodný pokrm, s bohatou historií, si srdce kuchyní a restaurací dobyl až v posledních letech. Nicméně pravidla jeho přípravy aservírování jsou tu s námi již celá staletí. Restaurace sushi podávají celé pokrmy na uhlazených tácech a vše hezky vypadá. Pokud chcete rozvoz sushi, většinou dostanete pokrm zabalený v plastovém boxu a konečné servírování je na vás. Bylo by tedy dobré, alespoň trochu vědět, jak se správně podává a servíruje sushi.

Servírování sushi je spíše estetickou záležitostí a tak trochu uměním. Klade se především velký důraz na detail a celkový vjem uspořádání sushi. Velký důraz je kladen na čerstvost surovin, neboť v tom tkví úspěch a chuť sushi jídel. Pokrm by se měl konzumovat ihned po přípravě, jelikož čím déle se nechá jídlo odležet, tím větší je pravděpodobnost výskytu bakterií, které by vám mohli způsobit nepříjemné potíže. Tato situace může nastat i u prvotřídních surovin.

Sushi se podává na různě tvarovaných talířích či tácech. Tvary se mohou různit, ale především jsou vymodelovány do obdélníku, oválu či kostky. Natrefit však můžete i na více exotické podnosy v podobě hvězdy, měsíce a jiné.

Sushi se podává společně s wasabi, sojovou omáčkou a zázvorem. Wasabi se může smíchat společně se sojovou omáčkou, ale vše záleží na vaší chuti. Jednotlivé kousky se namáčejí do sojové omáčky, která by měla zvýraznit chuť pokrmu a ne ji přebít, jak si myslí mnozí konzumenti sushi.

Zázvor se používá k odstranění předchozí chuti, stejně jako vinaři používají vodu při degustaci vín. Dobré pokrmy z čerstvých ryb si můžete dopřát například v Sushi Praha nebo jiných větších či menších městech. Důležité je vždy kontrolovat čerstvost ryb a kvalitu přípravy sushi. V případě, že se vám něco nezdá, sushi radši nekonzumujte. Případné potíže, by vám znechutili sushi i při příští konzumaci.

telefon
telefon 777 970 030